Actrice Christel Adelaar (Mamaloe) overleden

Christel Adelaar – Foto: Beeld en Geluid

Actrice en zangeres Christel Adelaar is donderdag op 77-jarige leeftijd overleden. Adelaar was vooral bekend van haar rol als Mamaloe in de populaire kindertelevisieserie Pipo de Clown.

Christel Adelaar werd in 1935 geboren in Nederlands-Indië en verbleef tijdens de Tweede Wereldoorlog in het beruchte concentratiekamp Tjideng. Na de oorlog vertrok het gezin naar Nederland en kon de jonge Christel voor het eerst naaar school.


In 1955 begon Adelaar bij de KRO bij het radioprogramma Poppetjes op de ruit. In de periode hierna werkte ze bij verschillende programma’s. Ze was onder meer te horen in radiomusicals. Echt bekend bij het grote publiek werd Adelaar door haar rol als Mamaloe in de kindertelevisieserie Pipo de Clown.

- advertentie -

In deze door Wim Meuldijk geschreven serie was Mamaloe de vrouw van Pipo de Clown. Ze reisde samen met haar man Pipo en dochtertje Petra de hele wereld over. Adelaar speelde de rol van Mamaloe in de eerste vier seizoenen en werd voor veel kinderen een icoon.

In de jaren zestig stopte ze met haar werk voor de omroep.

Pipo, Mamaloe, Mik en Mak

Foto: Universiteit van SouthamptonArcheologen hebben in Centraal-Griekenland meer dan…
vogelhuis-artis-gr
Dierentuin Artis in Amsterdam bestaat dit jaar exact 175 jaar. Donderdag is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: