Afrika Museum toont verborgen schatten

Deel van een kruik, uit Congo - Collectie Afrika Museum, Berg en Dal

Deel van een kruik, uit Congo – Collectie Afrika Museum, Berg en Dal

Het Afrika Museum in Berg en Dal toont de komende maanden een selectie ‘verborgen schatten uit het depot’. Titel van de tentoonstelling luidt: ‘Uit de kast… nu op zaal’.

Deur, Yoruba, Nigeria, Collectie Afrika Museum, Berg en Dal

Deur, Yoruba, Nigeria, Collectie Afrika Museum, Berg en Dal


Vrijwel alle musea beheren veel meer voorwerpen dan ze kunnen tonen. Dat geldt ook voor het Afrika Museum, dat ruim achtduizend objecten onder zijn hoede heeft. Slechts zo’n tien procent daarvan is in het museum te zien. Deze stukken werden uitgekozen omdat ze een goede illustratie vormen van de onderwerpen die het museum onder de aandacht wil brengen.

Daarnaast bevinden zich in het depot van het Afrika Museum nog vele duizenden andere voorwerpen. Sommige daarvan komen tevoorschijn voor tijdelijke tentoonstellingen in het museum, andere worden voor een bepaalde periode uitgeleend aan musea in binnen- of buitenland. Maar dan nog blijven veel bijzondere voorwerpen uit de museumcollectie onzichtbaar voor het publiek.

De expositie ‘Uit de kast…nu op zaal’ toont een selectie uit die ‘verborgen schatten’ van het museum. In het depot werden de kasten en laden onderzocht op hun inhoud en wat hieruit tevoorschijn kwam was een breed scala aan veelsoortige voorwerpen: menselijke figuur- en diervoorstellingen, sieraden, hoofddeksels en bijzonder vormgegeven dagelijkse voorwerpen zoals kruiken. Ook de gebruikte materialen zijn heel divers: hout, metaal, aardewerk, textiel, steen en glas.

- advertentie -

De tentoonstelling loopt van 21 december tot en met 31 maart 2014.

Voorhal van het Rijksmuseum - Foto: RijksmuseumDe Nederlandse…
1965 Poodle Parade - Foto: Tassenmuseum HendrikjeTassenmuseum Hendrikje…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: