Dark
Light

Archeologisch onderzoek op terrein Kamp Vught

Auteur:
1 minuut leestijd
Vondsten uit voormalig concentratiekamp Vught, 1943-1944 Collectie Nationaal Monument Kamp Vught. Foto Minja Hemminga-Archol BV
Vondsten uit voormalig concentratiekamp Vught, 1943-1944 Collectie Nationaal Monument Kamp Vught. Foto Minja Hemminga-Archol BV

Begin maart doen archeologen onderzoek op een strook grond op het terrein van Nationaal Monument Kamp Vught. Dit gebeurt op initiatief van en in samenwerking met Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch, waar momenteel de expositie ‘Opgegraven strijd. Archeologie van de oorlog’ is te zien is.

Op het buitenterrein van NM Kamp Vught komt een ‘proefsleuf’ op de plek waar een (later ontmantelde) spoorlijn naar het kamp was, met name voor de aanvoer van vliegtuigwrakken. Ivar Schute, een van de betrokken archeologen, deed eerder onderzoek in de voormalige kampen van Amersfoort, Westerbork, Sobibor en Treblinka.

Het publiek kan de werkzaamheden van dichtbij volgen. Elke dag is er om één uur ’s middags een presentatie door een van de archeologen, waarbij ze hun bevindingen delen met bezoekers.

Lees ook: De archeologie van de oorlog
Boek: De geschiedenis van kamp Vught

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×