Bezoekersrecord voor Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum – Foto: CC/Pauline van Till

Het Haags Historisch Museum verwacht dit jaar zo’n 53.000 bezoekers te ontvangen. Als dat inderdaad lukt dan is dat een record voor het museum.

Sinds de oprichting van het museum in 1986 is het museum niet door zoveel mensen bezocht. Het oude bezoekersrecord dateert uit 2011. Toen vonden zo’n 49.000 bezoekers de weg naar het Haags Historisch Museum.

Een dezer dagen passeert de 50.000ste bezoeker de drempel. Het museum verwacht de komende weken nog veel bezoekers voor de huidige tentoonstellingen over De Spinazieacademie, 125 jaar Haags Huishoudonderwijs, en met name Alexine Tinne, de bekende Haagse ontdekkingsreizigster en haar reizen naar Afrika.

- advertentie -

Eerder deze maand lanceerde het museum een nieuwe rubriek op Historiek. De komende tijd zal het museum op deze site maandelijks schrijven over Den Haag als hofstad. De eerste bijdrage had als titel Feesten aan het Hof.

Brieflezende vrouw - Johannes Vermeer

[caption id="attachment_15482" align="alignleft" width="265"]De Brieflezende Vrouw - Johannes Vermeer, ca. 1663

Het beroemde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: