Bijzondere prehistorische beeldjes ontdekt

Foto: Universiteit van Southampton

Archeologen hebben in Centraal-Griekenland meer dan driehonderd kleibeeldjes uit de prehistorie gevonden.

De archeologen deden hun bijzondere vondst op de site van Koutroulou Magoula, in de buurt van het dorpje Neo Monastiri. Tussen 5800 en 5300 voor Christus woonden hier enkele honderden mensen in huizen van steen.


Volgens onderzoeker Yannis Hamilakis waren de bewoners boeren die huisdieren hielden, gereedschappen van vuursteen en lavaglas gebruikten en contacten hadden met nederzettingen in het nabijgelegen gebied.

- advertentie -

De kleibeeldjes werden op verschillende plaatsen in Koutroulou Magoula gevonden. Waarschijnlijk hadden ze niet alleen een decoratieve waarde, maar weerspiegelden ze ook de cultuur en identiteit van de gemeenschap.

De archeologen van de Universiteit van Southampton ontdekten beeldjes van mannen en vrouwen, maar ook beeldjes die geen geslacht lijken te hebben of een kruising zijn tussen een dier en een mens. De onderzoekers gaan de beeldjes verder analyseren.


~ Natascha NeefParakalo

leon-povel-1938
Léon Povel in 1938 - De Nederlandse hoorspelregisseur Léon…
christel-adelaar-265
Christel Adelaar - Foto: Beeld en GeluidActrice en zangeres

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: