Conservator RMO benoemd tot directeur Egyptisch Museum Turijn

Christian Greco

Christian Greco

Christian Greco, conservator van de Egyptische afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden is benoemd tot directeur van het Egyptisch Museum in Turijn.

Volgens het RMO gaat het een van de meest toonaangevende musea ter wereld op het gebied van de Egyptische archeologie. Greco begint op 1 mei aanstaande in Turijn.


Christian Greco (1975) was in dienst van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden vanaf 2009, eerst als assistent-conservator en sinds 2011 als conservator van de Egyptische collectie, samen met prof. dr. Maarten Raven. Naast zijn werk binnen de museummuren was hij mede-veldleider van de archeologische opgraving van het museum te Sakkara, en werkte hij in Luxor als epigraaf bij het Oriental Institute of Chicago. Sinds 2012 werkt hij tevens als universitair docent bij de faculteit der archeologie van de Universiteit Leiden.

Greco studeerde klassieke talen en archeologie van het Nabije Oosten aan de Universiteit van Pavia en promoveerde in 2008 in de Egyptologie aan de universiteit van Pisa.

- advertentie -
Week van de Klassieken 2014
Week van de Klassieken 2014De jaarlijkse Week van…
Francisco de Zurbarán, Saint Peter Nolasco’s Vision, 1629
Francisco de Zurbarán, The House of Nazareth, ca.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: