Documenten jonge Goebbels onder de hamer

Foto: Alexander Historical Auctions

Een veilinghuis in Connecticut brengt donderdag duizenden documenten van de nazi Joseph Goebbels onder de hamer. Het gaat om documenten die dateren uit de periode voor de Tweede Wereldoorlog.

Volgens Alexander Historical Auctions geven de documenten een beeld van de vormingsjaren van Joseph Goebbels, de man die onder Adolf Hitler minister van propaganda werd. De totstandkoming van de zogenaamde ‘Führer-mythe’ rondom Adolf Hitler wordt voor een groot deel toegeschreven aan Goebbels.


Het veilinghuis zegt dat uit de documenten een beeld naar voren komt van een vrij verlegen en romantische jongen. Er worden onder meer schoolwerken van Goebbels en een groot aantal brieven, kaarten en gedichten.

- advertentie -

De American Gathering of Jewish Holocaust Survivors and their Descendants heeft zijn zorgen uitgesproken over de veiling. Volgens de voorzitter van de overkoepelende organisatie, Menachem Rosensaft, haalt het veilinghuis geldelijk gewin uit de verkoop van nazi-voorwerpen en memorabilia. Rosensaft vindt dat de documenten thuis horen in een museum zodat ze bestudeerd kunnen worden door historici.

Alan Turing Monopoly-editieHet spel Monopoly komt met een speciale…
Ahmadinejad te gast bij 'Piers Morgan Tonight' (Still CNN)De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: