Eeuwenoude oven gevonden in Arnhem

Schilderij met het oude stadhuis van Arnhem – Cornelis Springer, ca. 1840

Archeologen hebben bij opgravingen aan de Oeverstraat in Arnhem een ovenstructuur uit de zestiende of zeventiende eeuw gevonden. De gemeente Arnhem heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De onderzoekers vermoeden dat het om een zogenaamde brouwersoven gaat. Hiervan werden er enkele jaren geleden ook al eens tien gevonden in het Arnhemse Musiskwartier. De archeologen doen nog de hele maand augustus onderzoek bij de Oeverstraat. Ze hopen onder meer nog de resten van middeleeuwse baksteenbouw en houtbouw uit Arnhems’ vroegste stedelijke periode te vinden.De vindplaats bevindt zich vlakbij de vroegere stadsmuur en de Jansbeek. Vorig jaar zomer stuitten archeologen op deze locatie al op sporen van bewoning die tot 1200-1300 teruggaan.

- advertentie -
nijmegen-voetafdruk-gr
Foto: Gemeente NijmegenBij opgravingen in Nijmegen hebben archeologen prehistorische…
hercules-beeld-israel
Foto: IAAArcheologen hebben bij een opgraving in het noorden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: