Enorme schat gevonden in hindoetempel

In de tempel zijn onder meer robijnen gevonden

In een hindoetempel in het zuiden van India is een enorme schat gevonden. De vondst werd gedaan nadat de overheid het beheer had gekregen over het tempelcomplex. Dat meldt de BBC op basis van een verklaring van de Indiase overheid.

In geheime ondergrondse kamers zijn onder meer gouden kronen en ongeveer 536 kilo aan gouden munten uit de achttiende eeuw gevonden. Verder werden in de kamers waardevolle stenen, waaronder diamanten, smaragden en robijnen, aangetroffen. Volgens niet officiëleverklaringen zou de schat een waarde vertegenwoordigen van zeker 500 miljard roepies. Omgerekend is dit circa 7,6 miljard euro. Het vaststellen van de waarde van alle goederen is echter nog in volle gang.

- advertentie -

De aan de god Vishnu gewijde tempel bevindt zich in Kerala, een deelstaat in het zuidwesten van India. De tempel werd in de zestiende eeuw gebouwd in opdracht van heersers van het toenmalige koninkrijk Travancore. Volgens lokale legenden zouden de koningen van deze dynastie grote schatten in de dikke muren van de tempel hebben verborgen.

Enige tijd nadat India onafhankelijk was geworden (1947) ging Travancore samen met de havenstad Cochin en werd de Indiase staat Travancore-Cochin gevormd. Uit deze staat en een klein deel van Madras werd in 1956 de Indiase deelstaat Kerala gevormd.

De tempel werd de laatste decennia beheerd door een trust van nazaten en erfgenamen van de Travancore-dynastie. Het Indiase Hooggerechtshof bepaalde onlangs echter dat deze trust het beheer van de tempel over moest dragen aan de deelstaatregering. Na deze overdracht werd er een panel van zeven experts samengesteld. Het panel kreeg de opdracht het tempelcomplex in kaart te brengen en stuitte bij hun onderzoek op de enorme schat.

Gezien de omvang zal het naar verwachting enkele weken duren voordat de waarde van de schat echt duidelijk is.

Foto: Sotheby'sVeilinghuis Sotheby's vertrekt uit Amsterdam. Sotheby's, het oudste…
Otto Habsburg-Lothringen in 2004Otto Habsburg-Lothringen, de oudste zoon van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: