Erfgoed Leiden en Omstreken heeft beste website

De website van Erfgoed Leiden en Omstreken is uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar 2014 in de categorie Overheid. Dat is afgelopen donderdag bekendgemaakt.


De winnende website werd een kleine vijf maanden geleden gepresenteerd. Hiermee werd één van de laatste stappen in het eenwordingsproces van het voormalige Regionaal Archief Leiden (RAL) en de afdeling Monumenten & Archeologie (M&A) gezet.

Op de website komen alle onderdelen van beide organisaties samen. Men kan er zoeken door de historische beeldbank, genealogische bronnen en het krantenarchief, maar er is bijvoorbeeld ook informatie vinden over zaken die spelen rond de verbouwing van een monument.

Met het winnen van de prijs troeft Erfgoed Leiden in de categorie Overheid websites van gerenommeerde organisaties als de Belastingdienst, Rijksoverheid en de Politie af.

Beste Website van het Jaar is een publieksprijs. In de categorie overheid gingen de meeste stemmen naar de website van DigiD. Erfgoed Leiden en Omstreken kreeg echter de hoogste beoordelingen.

Johan Blaeu, portret uit 1663 door Jan van Rossum (collectie Amsterdam Museum)
De 24-jarige Gloria Moorman (Universiteit Leiden) heeft met haar masterscriptie de Elsevier/Johan…
UtrechtAltijd.nl
Afgelopen vrijdag is een nieuwe website vol verhalen over de geschiedenis van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: