Gestolen beeld moeder Nero teruggevonden

Het beeld van Agrippina de Jongere

De Italiaanse politie heeft een gestolen hoofd van een oud Romeins standbeeld onderschept. Het gaat om het hoofd van een antiek beeld dat waarschijnlijk de moeder van de beruchte keizer Nero voorstelt: Agrippina de Jongere (15-59).

Het hoofd werd ongeveer vijfentwintig jaar geleden gestolen in de Romeinse ruïnestad Pompeii en is volgens de politie ongeveer tweeduizend jaar oud.

De waarde van het beeld is volgens de politie moeilijk vast te stellen, maar wel wordt gesteld dat het beeld van grote “culturele en historische betekenis” is.

Het beeld dook op tien een 62-jarige man het probeerde te verkopen aan een antiekhandelaar in Piacenza. Deze antiekhandelaar probeerde een koper te vinden en uiteindelijk kwam de politie er zo achter dat het beeld op de markt was. Beide mannen werden gearresteerd.

- advertentie -

Agrippina de Jongere was de dochter van de legendarische Romeinse veldheer Germanicus en een zus van Caligula. Nadat haar zoon Nero in 54 na Christus princeps (keizer) van het Romeinse Rijk was geworden, had ze aanvankelijk veel invloed op diens bewind. Nero werd de bemoeizucht van zijn moeder na enige tijd echter zat en verbande haar van zijn paleis.

Sylvia Kristel Als Emmanuelle - Foto: Lions Gate Home…
[caption id="attachment_19018" align="alignleft" width="265"]Derde deel Reve-biografie overwachts in de winkelHet derde en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: