Historische penningen onder de hamer

Penning uit 1664 die werd geslagen ter gelegenheid van de opening van de trekvaart van Leiden naar Utrecht en Woerden

In een hotel in Hilversum worden volgende week ruim tweehonderd historische penningen geveild. Veiling Schulman heeft dat bekendgemaakt.

Het penningen uit de zestiende tot achttiende eeuw. Het merendeel van de penningen werd geslagen ter nagedachtenis aan grote evenementen in de Nederlandse geschiedenis. Volgens het veilinghuis zijn veel van de penningen in de loop der tijd schaars geworden en worden ze niet vaak ter veiling aangeboden.

Een van de penningen werd ontworpen door A. Smeltzing ter gelegenheid van de opening van de trekvaart van Leiden naar Utrecht en Woerden in 1664.

- advertentie -

Deze penning isvoor het laatst bij Schulman geveild in 1925. Het veilinghuis verwacht dat deze penning volgende week ongeveer 3000 euro op zal brengen.

Naast penningen worden er ook Nederlandse en buitenlandse munten geveild. Bijvoorbeeld een zeldzame Daalder van de Provincie Utrecht uit 1685. Deze munt is getaxeerd op 17.500 euro. Uit de provincie Friesland wordt een 1/2 Rozenobel uit de zeventiende eeuw geveild.

De veiling vindt donderdag 29 maart plaats in hotel Lapershoek hotel in Hilversum.

Blauwdruk voor een Nationaal Historisch MuseumVoormalig SP-leider Jan Marijnissen…
Campagnebeeld voor de Nacht van de Geschiedenis (ontworpen door…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: