Jazz-zanger Jimmy Scott (88) overleden

Jimmy Scott (cc)

Jimmy Scott (cc)

De bekende Amerikaanse jazz-zanger Jimmy Scott is afgelopen week op 88-jarige leeftijd overleden. De zanger stond bekend om zijn hoge stem. In 1949 boekte hij zijn eerste hit: Everybody’s Somebody’s Fool.


Dat Jimmy Scott zijn leven lang een hoge stem hield, kwam doordat hij leed aan het syndroom van Kallman. Dit syndroom belemmerde niet alleen zijn groei (de Amerikaan werd niet groter dan anderhalve meter), het zorgde er ook voor dat hij nooit de baard in de keel kreeg.

In 1967 boekte Scott een groot succes met zijn album All the Way. Het album leverde hem een nominatie op voor de Grammy Awards.

Scott trad op met onder meer Elton John, Lou Reed, Michael Stipe, Sting, Charlie Parker, Lester Young en Charles Mingus. Hij is ook te horen op het album Magic and Loss van Lou Reed.

- advertentie -

Jimmy Scott – Everybody’s Somebody’s Fool

Geboorteakteregister (Gelders Archief)
Geboorteakteregister (Gelders Archief)Vrijwilligers van het Gelders Archief hebben…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: