Klok & Peel winnaar Museumprijs 2014

Klok & Peel in Asten

Klok & Peel in Asten

Het Klok & Peel Museum in Asten is de winnaar van de Museumprijs 2014. Dat is donderdag bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van honderdduizend euro verbonden.


De organisatie besloot de prijs dit jaar uit te reiken aan een natuurhistorisch museum. Behalve Klok & Peel waren ook Natuurmuseum Brabant (Tilburg), Naturalis (Leiden) en Natuurhistorisch Museum Rotterdam genomineerd voor de prijs. Afgelopen maand kon het publiek op deze musea stemmen.

In totaal brachten bijna 34.000 mensen afgelopen maand via internet hun stem uit op hun favoriete museum. Met 49 procent van de publieksstemmen versloeg Klok & Peel de andere musea ruimschoots.

De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De afgelopen jaren werd de prijs onder meer gewonnen door het Joods Historisch Museum, Boijmans Van Beuningen en Natuurmuseum Fryslân.

- advertentie -

Het winnende museum ontvangt 100.000 euro. Van dit bedrag kan een kwart vrijelijk worden besteed. Het overige deel moet in overleg met het Prins Bernhard Cultuurfonds worden bestemd voor één of meer projecten.

Tropenmuseum in AmsterdamHet Tropenmuseum, Afrika museum en het…
Merovingisch glaswerk: 'buidelbeker' - RMO
Fibulae met granaat uit Rhenen - RMO Het Rijksmuseum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: