Koningin Beatrix opent vernieuwd Rijksmuseum

Rijksmuseum in de ochtend – John Lewis Marshal, 2012

Het vernieuwde Rijksmuseum Amsterdam wordt komend voorjaar heropend door koningin Beatrix. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Na een verbouwing van negen jaar opent het Rijksmuseum Amsterdam in april 2013 de deuren weer voor het publiek. De grand opening vindt plaats op zaterdag 13 april en vanaf de dag daarna is het publiek welkom in het vernieuwde museum.


Het museum heeft na een verbouwing, renovatie en restauratie onder leiding van de Rijksgebouwendienst een volledig vernieuwd gebouw, waarbij de oorspronkelijke stijlelementen zijn hersteld.

- advertentie -

De collectie is opnieuw opgesteld, alleen de Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats. Ook is een nieuw Aziatisch Paviljoen ingericht. In tachtig zalen vertellen 8.000 voorwerpen het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur, van de Middeleeuwen tot nu.

Afgelopen maand presenteerde het museum al een nieuwe website en huisstijl. Voorafgaand aan de officiële opening sluit het museum twee weken de deuren zodat de topstukken vanuit de Philipsvleugel naar het hoofdgebouw verhuisd kunnen worden.

Rijksmuseumobject

Op Historiek plaatsen conservatoren van het Rijksmuseum dit hele jaar artikelen over de achtergrond van bijzondere objecten die zijn geselecteerd voor het vernieuwde Rijksmuseum. Deze maand vertelt conservator Eveline Sint Nicolaas bijvoorbeeld over het zogenaamde kanon van de koning van Kandy. Een overzicht van de al besproken objecten is hier te vinden.

Ovale Zaal in het Teylers Museum - Wybrand Henriks,…
Een Indo-Europese meisje leest voor uit een kinderboek -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: