Kuifje-veiling brengt 1,8 miljoen euro op

Kuifje – Mannen op de maan

Een Kuifje-veiling in Parijs heeft zaterdag ruim 1,8 miljoen euro opgebracht. Veilinghuis Arcturial heeft dat bekendgemaakt.

Topstuk van de veiling was een waterverftekening van een scène uit het Kuifje-album Het Geheim van de Eenhoorn. Hiervoor werd bijna 170.000 euro neergelegd, ruim vier keer zoveel als verwacht. De verfilming van dit stripboek ging vorige maand in België in première. De 3D-film is geregisseerden door Steven Spielberg.

De Belgische striptekenaar Hergé,

- advertentie -pseudoniem van Georges Remi (1907-1983), werd vooral beroemd met zijn verhalen over Kuifje (Tintin), een jongensachtige reporter die de wereld afreist om problemen te bestrijden. Voor originele Kuifje-tekeningen zijn verzamelaars geregeld bereid diep in de buidel te tasten.

In Parijs werd zaterdag ook een uitgave van het Kuifje-album Mannen op de Maan geveild. Dit album bracht maar liefst 100.000 euro op.

Trailer van ‘Het Geheim van de Eenhoorn’

bescherming-bevolking-embleem
Embleem 'Bescherming Bevolking'De Stichting Nationale Collectie Bescherming Bevolking (NCBB)…
The sea is my brother - Jack KerouacAfgelopen week…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: