Locaties gezocht voor film over slavernij

Cover ‘Hoe duur was de suiker?’

De Belgische regisseur Jean van de Velde en de Nederlandse producent Paul Voorthuysen zijn in Suriname op zoek naar locaties voor de verfilming van het boek Hoe duur was de suiker? over de Surinaamse slavernij.

Het boek van de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod, dat in Suriname een grote bestseller was, gaat over de verhouding tussen de blanken en de zwarten tussen 1750 en 1780. Het verhaal gaat over twee zusjes en speelt zich af in een tijd dat er veel angst was voor opstandige slaven onder leiding van guerrillaleider Boni, die aanslagen pleegde op plantages.De film die vijf miljoen euro moet kosten wordt geproduceerd door de Nederlandse producent Paul Voorthuysen, bekend van de televisieserie Bernhard, schavuit van Oranje. Hij verfilmde eerder het boek Oeroeg van Hella Haasse over een plantersfamilie in Indonesië. De schrijfster van het boek is nauw betrokken bij het project en is blij dat het boek wordt verfilmd.

- advertentie -

Momenteel zijn de twee filmmakers dus op bezoek in Suriname om locaties te zoeken om te filmen. Ze willen onder meer filmen in het presidentieel paleis, maar daarvoor hebben ze toestemming nodig van Desi Bouterse. De opnames van de film beginnen volgend jaar. In 2013, als het precies honderdvijftig jaar geleden is dat de slavernij in Suriname werd afgeschaft, moet de film in première gaan.

Eind dit jaar komt er ook een theaterversie van het boek in de Nederlandse theaters. Deze wordt gemaakt door John Leerdam.

Toon Hermans als Frits VerkadeEindelijk is duidelijk wat er…
Romeinen en Germanen staan er vooral om bekend gezworen vijanden te zijn.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: