Man omgekomen bij demontage WOII-granaat

Foto van een willekeurige granaat

In het Gelderse Hedel is vrijdagmiddag een 27-jarige man om het leven gekomen bij een ontploffing van een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. De politie Gelderland-Zuid heeft dat bekendgemaakt.

De zogenaamde brisantgranaat ontplofte rond twee uur ’s middags op een bedrijfsterrein in Hedel. De 27-jarige man die hierbij om het leven kwam zou geprobeerd hebben de granaat te demonteren. Het slachtoffer was familie van de eigenaar van het terrein waar de ontploffing plaatsvond.De technische recherche en het Explosieven Opruimingsdienst (EOD) hebben onderzoek verricht op het bedrijventerrein. De brisantgranaat was eerder opgespoord. De EOD heeft achter het bedrijventerrein later nog drie granaten tot ontploffing gebracht.

Overzichtspagina met foto'sInternetbedrijf Google helpt Yad Vashem bij het…
Monument in het WertheimparkAls het aan het Auschwitz Comité…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: