Middelburg maakt lijst slachtoffers WOII

Graven en monumenten in de omgeving Middelburg – Foto: Gemeente Middelburg

De gemeente Middelburg heeft een lijst laten maken waarop alle burger- en militaire slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog worden vermeld. De lijst wordt op 4 mei 2013 officieel gepresenteerd.

De lijst is opgesteld naar aanleiding van een verzoek van de Oorlogsgravenstichting. Deze stichting vroeg alle Nederlandse gemeenten in 2009 om een lijst op te stellen van de burgers die door een beschieting of bombardement tijdens de oorlog in de betreffende gemeente om het leven kwamen.


Mede op basis van dit verzoek besloot de gemeente Middelburg om per plaats een lijst te maken van alle burger- en militaire slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Voor dit onderzoek zijn allerlei bronnen, waaronder verschillende archieven, geraadpleegd.
Er werd ook een oproep gedaan aan inwoners om te helpen de lijsten zo compleet mogelijk te maken.

- advertentie -

In het document staan de verlieslijsten van de plaatsen Arnemuiden, Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland en Sint Laurens.

De voorlopige lijst is afgelopen week vrijgegeven. Op 4 mei 2013 verschijnt de definitieve lijst.

Ingang van DachauIn Duitsland is ophef ontstaan over een…
Oude uitgave van 'Bataljon der Verdoemden' - Sven HasselDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: