Middeleeuwse weg blootgelegd in Zutphen

Oude kaart van Zutphen

Oude kaart van Zutphen

In het centrum van Zutphen hebben archeologen restanten van een middeleeuwse weg blootgelegd. Het gaat om een zogenaamde ‘knuppelweg’ uit de dertiende eeuw.

Knuppelpaden werden vaak aangelegd in natte, drassige gebieden zodat men er zonder al te veel problemen kon oversteken. De wegen bestonden uit dwars op het pad gelegde dunne boomstammen, palen of planken. In Zutphen is de onderconstructie van zo’n weg uit de dertiende eeuw gevonden.

De houten weg lag onder de Apenstert. Deze weg bestaat ook niet meer. Hij werd bij het bombardement in de Tweede Wereldoorlog weggevaagd. Omdat het terrein waar de weg is gevonden de afgelopen eeuwen grotendeels onbebouwd bleef, is de houten weg in de ondergrond goed bewaard gebleven.

Stadsarcheoloog Michel Groothedde over de vondst:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/111129454″ params=”show_artwork=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Gerelateerde boeken:

Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Foto: Natuurhistorisch Museum RotterdamBij het Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Oude Romeinse wegDe gemeente Nijmegen gaat onderzoek doen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: