Monument voor slachtoffers interneringskampen Padang en Bangkinang

Op zondag 24 april 2016 zal om 11.30 uur op het landgoed Bronbeek te Arnhem het nieuwe monument van de Stichting Reünie Bangkinang worden onthuld.

De Stichting Reünie Bangkinang heeft op het terrein van het Koninklijk tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek een monument geplaatst om een plek te realiseren zoals in Bangkinang op Sumatra, waar ex-lotgenoten eenvoudig en op elk moment de overledenen uit de interneringskampen Padang en Bangkinang kunnen gedenken. Het monument op Bronbeek is gebaseerd op de plaquette die nu aanwezig is op het voormalig kampterrein te Bangkinang op Sumatra Indonesië.

Overzicht: Boeken over Nederlands-Indië

Tentoonstelling toont Japans-Indische nakomelingen
De Japanse fotografe Miyuki Okuyama portretteerde 30 mensen uit Nederland, die geboren…
Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren sommige mensen bereid ver te gaan om…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: