Museum Zangeres Zonder Naam geopend

Zangeres Zonder Naam

In het Limburgse Stramproy is zaterdag het museum geopend van de Zangeres Zonder Naam. De opening werd verricht door presentator Chiel Montagne.

Volgens initiatiefnemer Albert Binnenmars was het een grote wens van de Zangeres Zonder Naam, Mary Servaes-Bey, dat er een museum van haar zou komen. De laatste jaren van haar leven woonde de zangeres in Stramproy. Ze overleed in 1998.

Mary Servaes vertolkte onder de naam

- advertentie -Zangeres Zonder Naam decennialang het Nederlandse levenslied. Ze werd onder meer bekend met nummers als Ach vaderlief, toe drink niet meer en ’t Was aan de Costa del Sol. De zangeres gaf in 1987 in Tilburg een afscheidsconcert.

Het nieuwe museum is gevestigd in een zaal van het restaurant Spieghelpaleis De Luifel in Stramproy.

Wassen beeld van Hitler in BerlijnMadame Tussauds in Londen
Foto: NaturalisVrijwilligers van het het Atlantikwall Museum Scheveningen hebben…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: