Natuurmuseum Fryslân winnaar Museumprijs 2012

Foto: CC/Natuurmuseum Fryslân


Het Natuurmuseum Fryslân is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2012. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Tijdens deze editie van de prijs stonden kinderen centraal. Een jury had eerder vier musea op een shortlist geplaatst. Naast het Natuurmuseum Fryslân waren dit het Kinderboekenmuseum (Den Haag), Naturalis (Leiden) en Het Scheepvaartmuseum (Amsterdam).

De afgelopen weken kon het publiek op een website stemmen op de geselecteerde musea.

- advertentie -Natuurmuseum Fryslan kreeg 34 procent van de stemmen, het Scheepvaartmuseum in Amsterdam 30 procent, Naturalis in Leiden 20 procent en het Kinderboekenmuseum in Den Haag 15 procent.

Woensdag werd het winnende museum bezocht door Adriana Esmeijer (directeur Prins Bernhard Cultuurfonds) en Marieke van Schaik (managing director BankGiro Loterij) samen met Siebe Weide (directeur Museumvereniging). Ze overhandigden museumdirecteur Gerk Koopmans een cheque van 100.000 euro. Van dit bedrag kan 25 procent vrijelijk worden besteed, en 75 procent dient in overleg met en na goedkeuring van het Prins Bernhard Cultuurfonds te worden bestemd voor één of meer projecten.

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.

ontdekt-in-leiden-gezichtsmasker-gordon-265

[caption id="attachment_15562" align="alignleft" width="265"]Romeins gezichtsmasker 'Gordon'

De Leidse wethouder van cultuur, Jan-Jaap de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: