Nederlandse toerist vernielt Boeddhabeeld Angkor Wat

Angkor Wat - cc

Angkor Wat – cc

Een Nederlandse toerist heeft tijdens een bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja een Boeddhabeeld vernield. Dat meldt de NOS.


De vrouw, die in Nieuw-Zeeland woont, bezocht de tempel en keerde die dag niet terug naar haar chauffeur. Ze blijkt in het complex te hebben overnacht, iets wat verboden is. De Nederlandse werd hierop aangehouden. Nadat ze al was vrijgelaten ontdekte men dat op de vloer van de Bayontempel de resten van een Boeddhabeeld lag.

De vrouw heeft inmiddels met de NOS gesproken en verklaard dat ze zichzelf niet was. Ze zou zichzelf niet zijn geweest.

“Een stem vertelde mij om de tempel op te ruimen, omdat het de tempel was van de godin Innana en niet van Boeddha.”

Volgens de vrouw was het beeld dat ze vernielde niet erg oud. Het zou een replica zijn geweest van het originele beeld, dat wel eeuwenoud is.

- advertentie -

Angkor Wat is één van de grootste toeristische trekpleisters van Cambodja. De tempel werd tussen 1113 en 1145 gebouwd en staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Afbeelding: Bonhams
Bij veilinghuis Bonhams in België wordt vrijdag een bijzondere Porsche geveild. Het…
De verering door de drie wijzen met boven Jezus een ster. Het werk is gemaakt door Giotto di Bondone die in 1301 de beroemde Komeet Halley zag,
De verering door de drie wijzen met boven…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: