Nieuwe zakelijk directeur voor Rijksmuseum

Erik van Ginkel – Foto: Myra May

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft in Erik van Ginkel een nieuwe zakelijk directeur. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Van Ginkel begint op 1 september aan zijn nieuwe baan. Eerder was hij zakelijk leider en plaatsvervangend directeur van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Verder was hij al eens plaatsvervangend directeur bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en bureausecretaris bij de Mondriaan Stichting.De nieuwe driehoofdige directie van het Rijksmuseum bestaat vanaf september uit Wim Pijbes (hoofddirecteur), Taco Dibbits (directeur Collecties) en Erik van Ginkel (zakelijk directeur).

- advertentie -
Landschap met vogels en dodo - Savery, 1628In het…
2 miljoen euro subsidieDe gemeente Den Haag geeft het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: