Provincie Utrecht lanceert website over eigen geschiedenis

Afgelopen vrijdag is een nieuwe website vol verhalen over de geschiedenis van de provincie Utrecht gelanceerd: UtrechtAltijd.nl.


De website, een project van Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) en de Provincie Utrecht, wil het Utrechtse erfgoed makkelijker toegankelijk maken voor een breed publiek door verhalen, activiteiten, voorwerpen en plekken om te bezoeken via één provinciebrede ingang aan te bieden.

Er wordt nauw samengewerkt met verschillende Utrechtse erfgoedorganisaties. Veel van de content op de nieuwe website is afkomstig van die organisaties.

UtrechtAltijd biedt bezoekers ook de mogelijkheid om verhalen, voorwerpen en activiteiten te waarderen, erop te reageren en te delen via sociale media, foto’s toe te voegen via Instagram, prints te bestellen en een eigen selectie van favoriete voorwerpen te maken.

- advertentie -

Sterke verhalen

Tijdens de lanceringsperiode focust het project zich op vijf verhalen. Deze verhalen, rond het thema ‘sterke verhalen’, krijgen extra aandacht op de website. Er wordt promotiemateriaal verspreid in de hele provincie, en op RTV Utrecht verschijnt een special. De vijf ‘sterke verhalen’ draaien om Cunera uit Rhenen, de Heksenwaag in Oudewater, Trijn van Leemput uit Utrecht, de Kei van Amersfoort en judoka Anton Geesink uit Utrecht.

De website van Erfgoed Leiden en Omstreken
De website van Erfgoed Leiden en Omstreken is uitgeroepen tot Beste Website…
Groot stuk marmer in de tombe - Foto: Ministerie van Cultuur Griekenland
In de graftombe van Amphipolis zijn munten gevonden met het portret van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: