Puin geboortehuis Josep Goebbels te zien in museum

Een Duitse kunstenaar exposeert de komende maanden in een Pools museum puin van het geboortehuis van de beruchte nazi Joseph Goebbels. Het geruchtmakende kunstwerk is te zien in de Zacheta Gallery in Warschau.


De kunstenaar, Gregor Schneider, kocht enige tijd geleden het geboortehuis van Goebbels en sloopte het vanbinnen. Puin van het huis verwerkte hij nu dus in een kunstwerk. In het museum zijn onder meer dakbalken en bakstenen van het huis te zien. Daarnaast wordt er nationalistische literatuur tentoongesteld.

Volgens Schneider, die bekend staat om zijn omstreden kunstwerken, gaat het om stille getuigen van de geschiedenis. In de tentoonstelling is ook een filmpje te bekijken waarin te zien is hoe het huis van Goebbels wordt gestript.

Joseph Goebbels was minister van propaganda in nazi-Duitsland.

- advertentie -
Liburna van Millingen (Facebook)
Aankomende zaterdag wordt een replica van een Romeins patrouilleschip per auto vervoerd…
Alois Brunner
Alois BrunnerDe Oostenrijkse nazi Alois Brunner staat niet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: