Regiment ‘Band of Brothers’ opgeheven

Band of Brothers

Band of Brothers

Woensdag beëindigden 140 leden van het beroemde Vierde Brigade Combat Team een missie in Afghanistan. Een bijzonder moment, want daarmee zit de laatste missie er voor deze eenheid, die bekend werd door de oorlogsserie Band of Brothers, op.

Het Vierde Brigade Combat Team van de 101e Luchtlandingsdivisie, ook wel bekend als de Currahees, is één van de tien brigades die in 2015 worden opgeheven.


De brigade werd in 1942 opgericht. De verrichtingen van de brigadeleden werden later opgetekend door schrijver Stephen Ambrose. Op zijn boek werd de tiendelige televisieserie Band of Brothers (2001) gebaseerd.

Deze serie van Steven Spielberg en Tom Hanks begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het “Adelaarsnest” van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Band of Brothers werd genomineerd voor maar liefst negentien Emmy Awards.

Trailer van de serie ‘Band of Brothers’:

- advertentie -
In Londen wordt woensdag prins George gedoopt, de zoon van de Britse…
'In Naam van Oranje', een nieuwe geschiedenisserie op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: