Studenten organiseren NSB-feestje met Jodensterren

Jodenster - Foto: CC

Jodenster – Foto: CC

Een Groningse studentenvereniging heeft voor commotie gezorgd door een zogenaamd NSB-feest te organiseren. De zaak kwam in het nieuws nadat de studenten tientallen Jodensterren bestelden bij een bedrijf dat buttons maakt. Het feest is inmiddels afgelast.


De buttons werden besteld bij het bedrijf Classic Buttons. De eigenaar van dat bedrijf, Orion Roos, belde hierna met zijn vader die Joods is. Hij deed vervolgens aangifte bij de politie, meldt het Nieuw Israëlitisch Weekblad.

De studenten kregen een bezoekje van een agent en verklaarden vervolgens dat de actie toch “niet zo grappig en ludiek was” als ze eerder dachten. De letters NSB zouden niet staan voor Nationaal-Socialistische Beweging maar voor Nog Sneller Bezopen. Een van de studenten zou, vanwege de link met de beruchte politieke beweging uit de Tweede Wereldoorlog, het een leuk idee hebben gevonden om Jodensterren in huis te halen.

Kamp WesterborkEen internationale jury heeft vandaag bekend gemaakt…
Foto van een willekeurige gevangeniscel - Foto: stock.xchng
Foto van een willekeurige gevangeniscel - Foto: stock.xchngNee,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: