Telefoon 2 minuten uit tijdens Dodenherdenking

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept Nederlanders op om tijdens de komende dodenherdenking de telefoon twee minuten helemaal uit te zetten. De actie wordt ondersteund door grote telecomaanbieders als KPN, Vodafone en T-Mobile.

In een gezamenlijke bericht schrijven de telecomproviders dat de mobiele telefoon een enorme vanzelfsprekendheid is geworden in ons leven.

“Minder vanzelfsprekend is het besef dat vrijheid iets bijzonders is. Hoe mooi is het dan om het bijzondere van die vrijheid te benadrukken door dat vanzelfsprekende apparaat even uit te zetten? Het is een even simpel als krachtig signaal.”

Jan van Kooten, directeur Nationaal Comité 4 & 5 Mei, noemt het uitzetten van de telefoon een heel krachtig symbool.

“Media zwijgen, het OV staat stil, zelfs vliegtuigen mogen niet landen. Tijdens Dodenherdenking staat Nederland stil. Laten we ook gezamenlijk onze smartphones uitzetten om 19:59.”

Lees ook: ‘Essentie van 4 en 5 mei bestaat niet’
Boek: Breekbare dagen – 4 en 5 mei door de jaren heen

- advertentie -
Website gemaakt over geschiedenis Maliebaan
Studenten informatica van de Hogeschool Utrecht hebben een website gemaakt over de…
Amerikaanse begraafplaats in Margraten bij Maastricht (cc - Peterreinders)
De Amerikaanse begraafplaats Margraten geeft ruim vierduizend soldaten die betrokken waren bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: