Tiental werken gestolen uit Van Buuren Museum

Foto: Van Buuren Museum

Uit het Van Buuren Museum in Ukkel, een plaats bij Brussel, zijn maandagnacht een tiental schilderijen gestolen, waaronder een werk van de beroemde kunstenaar James Ensor (1860- 1949).

De gestolen kunstwerken zouden gezamenlijk een waarde van zo’n 1,2 miljoen euro vertegenwoordigen.


Onder de gestolen werken bevinden zich ook werken van Brueghel de Jonge, Adriaan Brouwer en Kees van Dongen.

- advertentie -

De collectie van het museum bevat verder onder meer werken van bekende kunstenaars als Constant Permeke en Vincent van Gogh. De bekendste werken lieten de dieven echter in het museum hangen.

Voorbereid

De inbrekers blijken een venster van het museum te hebben geforceerd om binnen te komen. Het alarm ging wel af, maar de dieven gingen zeer snel te werk. De kraak zou zo’n twee minuten hebben geduurd en lijkt dus goed te zijn voorbereid. Het museum heeft inmiddels laten weten een nachtbewaker aan te stellen.

Of de dieven in opdracht werkten of losgeld voor de schilderijen gaan vragen is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Amandelbloesem - Vincent van Gogh, 1890 (Van Gogh Museum)Het…
Brugge (?), Drieluik met de balseming van het lijk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: