Tombe zangeres gevonden bij Luxor

Vallei der Koningen

Archeologen hebben in de Vallei der Koningen bij Luxor een eeuwenoude graftombe van een zangeres gevonden. De Egyptische autoriteiten hebben dat bekendgemaakt.

De vondst is onder meer bijzonder omdat het om een graf gaat van een persoon die geen lid was van een oude Egyptische koninklijke familie.

De tombe van de zangeres werd bij toeval ontdekt en is maandag geopend door een team van Zwitserse en Egyptische archeologen.In de tombe troffen de onderzoekers het gemummificeerde lichaam van een vrouw aan. Het zou gaan om de mummie van Nehmes Bastet, een zangeres die zong in de tempel van Karnak. De onderzoekers leidden dit af aan voorwerpen en inscripties die bij de tombe gevonden zijn. De zangeres leefde ten tijde van de 22e Dynastie van Egypte (ca. 945-712 v.Chr).

De graftombe, die in zeer goede staat verkeert, werd overigens niet voor de zangeres gemaakt. Hij bestond vierhonderd jaar voor haar overlijden al. Voor wie de tombe destijds bedoeld was, is niet bekend.

Het is niet voor het eerst dat er niet-koninklijke tombes gevonden worden in Egypte. Het merendeel van die niet-koninklijke tombes dateert uit de 18e Dynastie (1550-1292 v.Chr.), meldt de BBC.

Foto: HoogheemraadschapEnkele dagen voor kerst hebben medewerkers van het…
Wapen van DuffelBij het Belgische Duffel (provincie Antwerpen) is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: