Unieke stripverzameling brengt 2,6 miljoen euro op

Voorzijde van Detective Comics #27 waarin stripheld Batman debuteerde

In New York is woensdag een bijzondere stripverzameling geveild voor ruim 2,6 miljoen euro.

De stripverzameling bevatte 345 banden en is door verschillende kenners bestempeld als de mooiste verzameling ooit aangeboden. De verzameling werd woensdag strip voor strip geveild en bracht in totaal dus 2,6 miljoen euro op.

De aanbieder vond de stripboeken een jaar geleden in het huis van zijn overleden oudtante. Ze waren oorspronkelijk van een oudoom die al in 1994 overleed.

- advertentie -

Batman

Een van de topstukken was het stripboek Detective Comics #27 dat in 1939 verscheen. Voor stripverzamelaars is dit een bijzondere strip omdat superheld Batman er in debuteerde. Het stripboek bracht woensdag bijna 400.000 euro op.Batman is een bedenksel van comictekenaars Bob Kane en Bill Finger. Eerstgenoemde kwam naar eigen zeggen op het idee van een vleermuisman als superheld, nadat hij een tekening van Leonardo da Vinci van een ornitopter had gezien.

In New York werden woensdag meer bijzondere strips geveild, zoals een exemplaar van Action Comics No.1 waarin Superman voor het eerst voorkomt en de tweede strip van Captain America waarop een bange Adolf Hitler is getekend.

latijn
Kenniscentrum voor de overdracht van klassieke talen en culturenDe…
vng-100-jaar
100 jaar VNGOp 28 februari 1912 werd in het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: