Zo zonk de Titanic

Vorige week is op YouTube een video gepubliceerd waarin te zien is hoe de Titanic zonk. Voor wie de Titanic-film met Leonardo di Caprio al een ‘lange zit’ vond is de nieuwe video een flinke beproeving. Hij duurt maar liefst twee uur en veertig minuten.

Titanic – Foto: Paramount Pictures

Titanic – Foto: Paramount Pictures

Vermoedelijk zijn er weinig mensen die de hele video hebben uitgekeken. Zeker het begin is niet spectaculair. Hoewel het schip kort voor middernacht op 14 april 1912 hard op een ijsberg botste, lag het vaartuig er hierna nog een hele tijd vrij rustig bij. Het schip zonk eigenlijk tergend langzaam. Pas aan het eind, als het schip daadwerkelijk begint te kantelen, is er visueel wat actie.

De reconstructie is gemaakt door spelontwikkelaars die momenteel werken aan de game Titanic: Honor and Glory. Mensen zijn in de video niet te zien, maar er is zo nu en dan wel wat gegil te horen. Van de 2201 passagiers kwamen bij de grote scheepsramp 1517 om het leven.

- advertentie -

Boek: De Titanic. Reddingsboot nr.6 en andere opmerkelijke verhalen
Berichten over de Titanic

Caty van Os en Herman van der Mark uit Alkmaar (NTR)
Caty van Os en Herman van der Mark uit Alkmaar hebben de…
Spoorwegongeval bij Schiedam (cc - Anefo - Nationaal Archief)
In de ochtendspits van 4 mei 1976 botst een nieuwe sprinter bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: