Dark
Light

1000 historische Noord-Hollandse foto’s op de telefoon

Auteur:
1 minuut leestijd

Street Museum NL App
De provincie Noord-Holland heeft een gratis mobiele applicatie laten ontwikkelen waarmee ruim duizend Noord-Hollandse foto’s uit collecties van musea en archieven bekeken kunnen worden.

De zogenaamde Street Museum NL App maakt cultureel erfgoed volgens de provincie voor iedereen toegankelijk. De applicatie voor smartphones verbindt het heden met het verleden door oude foto´s, ansichtkaarten en schilderijen te tonen in het straatbeeld van vandaag. Via Facebook, Twitter of e-mail kan het historische beeld vervolgens eventueel gedeeld worden met anderen. Ook is er toeristische informatie beschikbaar. De ontwikkelaars van de applicatie:

“Heel de provincie Noord-Holland zit in de app, tot aan Den Helder toe. Via een kaartje op de app zie je exact waar de foto’s te downloaden zijn. Zo zie je op je smartphone wat je voorouders zagen toen zij door Noord-Holland liepen.”

Street Museum NL is ontwikkeld naar een idee van het Noord-Hollands Archief. De mobiele applicatie wordt donderdag 24 mei officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

×