Week van de koloniale geschiedenis

1000 historische Noord-Hollandse foto’s op de telefoon

Street Museum NL App
De provincie Noord-Holland heeft een gratis mobiele applicatie laten ontwikkelen waarmee ruim duizend Noord-Hollandse foto’s uit collecties van musea en archieven bekeken kunnen worden.

De zogenaamde Street Museum NL App maakt cultureel erfgoed volgens de provincie voor iedereen toegankelijk. De applicatie voor smartphones verbindt het heden met het verleden door oude foto´s, ansichtkaarten en schilderijen te tonen in het straatbeeld van vandaag.Via Facebook, Twitter of e-mail kan het historische beeld vervolgens eventueel gedeeld worden met anderen. Ook is er toeristische informatie beschikbaar.

- advertentie -

De ontwikkelaars van de applicatie:

Heel de provincie Noord-Holland zit in de app, tot aan Den Helder toe. Via een kaartje op de app zie je exact waar de foto’s te downloaden zijn. Zo zie je op je smartphone wat je voorouders zagen toen zij door Noord-Holland liepen.

Street Museum NL is ontwikkeld naar een idee van het Noord-Hollands Archief. De mobiele applicatie wordt donderdag 24 mei officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: