Week van de koloniale geschiedenis

120 Romeinse sandalen gevonden in Schotland

Bij het Schotse plaatsje Camelon hebben archeologen recent honderdtwinting Romeinse schoenen gevonden. Dat meldt de Falkirk Herald.

De vondst werd gedaan tijdens archeologisch onderzoek voorafgaand aan de bouw van een Tesco-supermarkt. Archeologen zeggen sporen te hebben gevonden van twee Romeinse forten. Deze zouden intensief gebruikt zijn tijdens de bouw van de Muur van Antoninus in de tweede eeuw na Christus.

De archeologen vonden dus ook honderdtwintig schoenen uit de Romeinse tijd. Deze zouden ongeveer tweeduizend jaar oud zijn en door soldaten in een greppel zijn gegooid omdat ze versleten waren. Daarnaast zijn er resten van verschillende ovens, munten, beenderen en juwelen op de archeologische vindplaats aangetroffen.

Momenteel is nog maar tien procent van het gebied onderzocht. Op de te onderzoeken locatie bevond zich vroeger een fabriek van kledingfabrikant Wrangler.

- advertentie -

Overzicht van boeken over het Romeinse Rijk

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: