Dark
Light

Afgehakt papoeahoofd toch niet tentoongesteld

1 minuut leestijd

Het hoofd van de kannibalenhoofdman - Foto: O’Hanlons Helden
Het hoofd van de kannibalenhoofdman – Foto: O’Hanlons Helden
Museum TwentseWelle in Enschede liet onlangs weten dat het in een nieuwe tentoonstelling graag een afgehakt kannibalenhoofdman wilde tonen aan het publiek. Het ging om het hoofd van een kannibaal dat onlangs werd ontdekt door televisiemaker Redmond O‘Hanlon.


O‘Hanlon vond het hoofd toen hij voor zijn serie O‘Hanlons Helden onderzoek deed naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger Luigi D’Albertis. Deze wereldreiziger stuitte in de negentiende eeuw op Papoea-Nieuw-Guinea op een groep kannibalen. Tijdens een gevecht werd de hoofdman van deze kannibalen doodgeschoten. D’Albertis liet het hoofd van de kannibaal hierna afzagen en zette het in een glazen pot met alcohol.

Bij TwentseWelle is momenteel een tentoonstelling te zien rond de televisieserie van O’Hanlon. Toen duidelijk werd dat het museum het hoofd wilde tentoonstellen, ontstond er enige commotie. Het museum werd onder meer beticht van sensatiezucht.

De zaak is nu echter van de baan. Het hoofd komt niet naar Enschede. Een woordvoerder van het museum heeft tegenover RTV Oost gezegd dat het hoofd door vervoer beschadigd zou kunnen raken. Momenteel staat het hoofd nog op sterk water in een museum in Italië.

Lees ook: “Hey, mr. Darwin! I really dig your show!”

×