Week van de koloniale geschiedenis

Amsterdam houdt jaarlijkse Museumnacht

Museumnacht Amsterdam
In Amsterdam wordt dit weekend de twaalfde Museumnacht gehouden.

Er doen dit jaar 45 musea en culturele instellingen mee aan het evenement. Deze instellingen openen zaterdagavond en -nacht van 19.00 tot 02.00 uur de deuren voor het publiek. Veel museum bieden naar aanleiding van de Museumnacht een speciaal programma aan.

Niet alleen bekende musea als het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis

- advertentie -doen aan het evenement mee. Ook minder bekende locaties zoals het Castrum Peregrini en het Amsterdam Tattoo Museum zijn tijdens de Museumnacht te bezoeken.

De Museumnacht moet een “nieuw en jong publiek” kennis laten maken met de Amsterdamse musea. Bezoekers kunnen tijdens de nacht in de Oude Kerk bijvoorbeeld een ‘Brazillian wax’ ondergaan en in het kersverse Amsterdam Tattoo Museum van Henk Schiffmacher kan men getuige zijn van ‘live tattooing’.

Het evenement wordt zaterdagavond geopend in het Scheepvaartmuseum. Afgelopen jaren trok de Museumnacht ongeveer 26.000 bezoekers.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: