Amsterdam houdt jaarlijkse Museumnacht

Museumnacht Amsterdam
In Amsterdam wordt dit weekend de twaalfde Museumnacht gehouden.

Er doen dit jaar 45 musea en culturele instellingen mee aan het evenement. Deze instellingen openen zaterdagavond en -nacht van 19.00 tot 02.00 uur de deuren voor het publiek. Veel museum bieden naar aanleiding van de Museumnacht een speciaal programma aan.

Niet alleen bekende musea als het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huisdoen aan het evenement mee. Ook minder bekende locaties zoals het Castrum Peregrini en het Amsterdam Tattoo Museum zijn tijdens de Museumnacht te bezoeken.

De Museumnacht moet een “nieuw en jong publiek” kennis laten maken met de Amsterdamse musea. Bezoekers kunnen tijdens de nacht in de Oude Kerk bijvoorbeeld een ‘Brazillian wax’ ondergaan en in het kersverse Amsterdam Tattoo Museum van Henk Schiffmacher kan men getuige zijn van ‘live tattooing’.

Het evenement wordt zaterdagavond geopend in het Scheepvaartmuseum. Afgelopen jaren trok de Museumnacht ongeveer 26.000 bezoekers.

Bekijk meer over:

Museumnieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: