Archief Leiden zet oude notariële bronnen online

Bladzijde uit een notarieel protocol – Foto: RAL
Het Regionaal Archief Leiden gaat alle notariële protocollen van vóór 1811 online zetten. De archiefinstelling heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De informatie kan onder meer interessant zijn voor mensen die genealogisch onderzoek doen. De notariële protocollen worden binnenkort op de website www.archiefleiden.nl gezet. Het Regionaal Archief Leiden begon in 2010 met het scannen en publiceren van de protocollen. De helft is al gepubliceerd en de resterende helft volgt binnenkort. De archiefinstelling:

Deze protocollen zijn belangrijke bronnen voor het vaststellen van familierelaties. Het gaat om bijvoorbeeld inboedels, schenkingen, schuldbekentenissen, huwelijksvoorwaarden en testamentes.

Vanaf 1 januari 2013 kan iedereen alle oude notariële protocollen van vóór 1811 gratis doorzoeken op de website. Het zelf laten maken van scans van deze protocollen is tot die tijd niet meer mogelijk.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: