Dark
Light

Archief Leiden zet oude notariële bronnen online

Auteur:
1 minuut leestijd

Bladzijde uit een notarieel protocol – Foto: RAL
Het Regionaal Archief Leiden gaat alle notariële protocollen van vóór 1811 online zetten. De archiefinstelling heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De informatie kan onder meer interessant zijn voor mensen die genealogisch onderzoek doen. De notariële protocollen worden binnenkort op de website www.archiefleiden.nl gezet. Het Regionaal Archief Leiden begon in 2010 met het scannen en publiceren van de protocollen. De helft is al gepubliceerd en de resterende helft volgt binnenkort. De archiefinstelling:

Deze protocollen zijn belangrijke bronnen voor het vaststellen van familierelaties. Het gaat om bijvoorbeeld inboedels, schenkingen, schuldbekentenissen, huwelijksvoorwaarden en testamentes.

Vanaf 1 januari 2013 kan iedereen alle oude notariële protocollen van vóór 1811 gratis doorzoeken op de website. Het zelf laten maken van scans van deze protocollen is tot die tijd niet meer mogelijk.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×