Bezoekersrecord voor Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum – Foto: CC/Pauline van Till
Het Haags Historisch Museum verwacht dit jaar zo’n 53.000 bezoekers te ontvangen. Als dat inderdaad lukt dan is dat een record voor het museum.

Sinds de oprichting van het museum in 1986 is het museum niet door zoveel mensen bezocht. Het oude bezoekersrecord dateert uit 2011. Toen vonden zo’n 49.000 bezoekers de weg naar het Haags Historisch Museum.

Een dezer dagen passeert de 50.000ste bezoeker de drempel. Het museum verwacht de komende weken nog veel bezoekers voor de huidige tentoonstellingen over De Spinazieacademie, 125 jaar Haags Huishoudonderwijs, en met name Alexine Tinne, de bekende Haagse ontdekkingsreizigster en haar reizen naar Afrika.

- advertentie -

Eerder deze maand lanceerde het museum een nieuwe rubriek op Historiek. De komende tijd zal het museum op deze site maandelijks schrijven over Den Haag als hofstad. De eerste bijdrage had als titel Feesten aan het Hof.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: