Dark
Light

Corine Nijenhuis wint Zeeuwse Boekenprijs 2023

Auteur:
1 minuut leestijd

Corine Nijenhuis heeft met haar boek Een nieuwe tijd: Zeeland na de ramp de Zeeuwse Boekenprijs 2023 gewonnen.

Een nieuwe tijd – Corine Nijenhuis
Een nieuwe tijd – Corine Nijenhuis
In het kader van de zeventigste herdenking van de Watersnoodramp in februari 2023 werpt Nijenhuis in het winnende boek een blik op de gevolgen van de ramp voor Zeeland. Waar eerdere verhalen vooral de ramp zelf belichtten, richt Een nieuwe tijd zich juist op de periode daarna, waarin Zeeland een moderne tijd tegemoet trad.

Niet alleen het Deltaplan had ingrijpende gevolgen, de overheid greep het moment ook aan om op allerlei terreinen het moderne leven in te voeren. Het boek bevat allerhande persoonlijke verhalen. Zo beschrijft Nijenhuis bijvoorbeeld het verhaal van overlevenden uit Capelle, die nooit mochten terugkeren naar hun vertrouwde dorp en ze onthult de lotgevallen van scheepswerf Moed en Trouw, die na de watersnoodramp standhield maar twee decennia later alsnog werd onteigend door de nieuwe Deltadijk.

Corine Nijenhuis publiceerde eerder de boeken Luchtcowboy, Een vrouw van staal en Waddenwolf.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.445 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×