Dark
Light

De tien beste geschiedenisboeken van het jaar

Auteur:
1 minuut leestijd
Boeken (stck.xchng)

De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2015 is vrijdag bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken en is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. Hij wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury – bestaande uit Karin van den Born, Martine Gosselink, Klaartje Schweitzer, Martin Sommer, Frans Smits, Henk Wesseling, Annejet van der Zijl en juryvoorzitter Bernard Wientje – de volgende tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2015:

Op 12 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. En op 25 oktober 2015 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2015 uitgereikt door juryvoorzitter Bernard Wientjes tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×