Deel online collectie Rijksmuseum vrijgegeven

Nachtwacht, 1642 – Rembrandt
Het Rijksmuseum gaat een deel van de online collectie vrijgeven. Museumdirecteur Wim Pijbes heeft dat dinsdag gezegd tijdens een bijeenkomst over innovatie en digitalisering in het museum.

In totaal bestaat de collectie van het museum uit ongeveer 1,1 miljoen objecten en daarvan zijn er straks 125.000 te downloaden. Volgens de museumdirecteur is het goed om een deel van de online collectie vrij te geven.


Door het zien van het materiaal zouden mensen geïnspireerd raken en eerder een bezoek aan het museum gaan brengen zodat ze de objecten in het echt kunnen bewonderen.

Na een verbouwing van negen jaar opent het Rijksmuseum Amsterdam in april 2013 de deuren weer voor het publiek.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: