Dark
Light

Dodelijk ongeval met Wright-replica

Auteur:
1 minuut leestijd

Twee piloten zijn zondag om het leven gekomen tijdens een vlucht met een replica van een dubbeldekkervliegtuig van de gebroeders Wright. Het vliegtuig stortte neer in de omgeving van het vliegveld van Springfield, Ohio.

Volgens het bedrijf dat het vliegtuig maakte, Wright “B” Flyer, hadden de twee piloten, Mitchell Cary (65) en Don Gum (73), veel ervaring met het vliegen in dubbeldekkers. De piloten maakten zondag een testvlucht. Niet lang nadat het vliegtuig, bijgenaamd Silver Bird, was opgestegen stortte het neer in een gebied met veel maïsvelden.

De oorspronkelijke Wright Model B werd in 1910 ontworpen door de luchtvaartpioniers Wilbur en Orville Wright. De replica van dit toestel werd ontwikkeld door enkele luchtvaarthistorici. Het toestel werd vorig jaar goedgekeurd door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en zou voldaan hebben aan de moderne veiligheidseisen.

Het vliegtuig, dat er ongeveer vijfentwintig vlieguren op had zitten, moest ingezet worden om Dayton als ‘geboorteplaats van de luchtvaart’ te promoten.

Two dead in ‘Wright B Flyer’ crash

×