Week van de koloniale geschiedenis

Dodelijk ongeval met Wright-replica

Foto: Wright B Flyer

Twee piloten zijn zondag om het leven gekomen tijdens een vlucht met een replica van een dubbeldekkervliegtuig van de gebroeders Wright. Het vliegtuig stortte neer in de omgeving van het vliegveld van Springfield, Ohio.

Volgens het bedrijf dat het vliegtuig maakte, Wright “B” Flyer, hadden de twee piloten, Mitchell Cary (65) en Don Gum (73), veel ervaring met het vliegen in dubbeldekkers. De piloten maakten zondag een testvlucht. Niet lang nadat het vliegtuig, bijgenaamd Silver Bird, was opgestegen storttehet neer in een gebied met veel maïsvelden.

- advertentie -

De oorspronkelijke Wright Model B werd in 1910 ontworpen door de luchtvaartpioniers Wilbur en Orville Wright. De replica van dit toestel werd ontwikkeld door enkele luchtvaarthistorici. Het toestel werd vorig jaar goedgekeurd door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en zou voldaan hebben aan de moderne veiligheidseisen.

Het vliegtuig, dat er ongeveer vijfentwintig vlieguren op had zitten, moest ingezet worden om Dayton als ‘geboorteplaats van de luchtvaart’ te promoten.

Two dead in ‘Wright B Flyer’ crash

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: