‘Dubbel’ jaar voor Museum Meermanno

Foto: Museum Meermanno
Terwijl Museum Meermanno in Den Haag per 1 januari vanwege bezuinigingen afscheid moest nemen van een derde van zijn werknemers, is er deze week toch ook goed nieuws te melden. Afgelopen jaar trok het museum namelijk een recordaantal bezoekers.

Het museum ontving bijna 25.000 bezoekers en daarmee heeft het museum het bezoekersaantal binnen drie jaar meer dan verdubbeld. Afgelopen jaar realiseerde het museum ook een percentage van 24 procent aan eigen inkomsten. Meermanno voldoet daarmee aan de door de regering vastgelede eis van 17,5 procent. Het percentage eigen inkomsten werd onder meer vergroot door middel van crowdfunding, sponsor- en fondsenwerving en commerciële zaalverhuur.

Museum Meermanno is naar eigen zeggen het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag. In het museum staat het geschreven en gedrukte boek uit het verleden en heden als artefact centraal.

- advertentie -
Museum Meermanno zet op Historiek iedere maand een interessant boek uit de eigen collectie in de schijnwerpers. Er wordt wisselend aandacht besteed aan de historische en moderne (v.a. 1850) collectie van het museum. Klik hier voor meer informatie

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: