Dark
Light

Duitse bunker gevonden in Maasdijk

Auteur:
1 minuut leestijd

In Maasdijk, een dorp in de gemeente Westland, is een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Dat meldt de NOS.

De bunker werd gevonden toen er een stuk riolering werd verwijderd in het kader van een provinciaal herinrichtingsproject. Onder de riolering bleek een bunker te zitten.

De gemeente Westland vermoedde dat zich op deze locatie de fundering van een oud verdedigingswerk bevond. Nu blijkt er dus veel meer bewaard te zijn gebleven dan alleen de fundering. In de bunker is onder meer een Duitstalige gebruiksaanwijzing van een kachel aangetroffen. De bunker is in 1943 gebouwd. Vermoedelijk bevonden zich op de bunker vroeger een stalen koepel en twee mitrailleurs.

Voorlopig is de bunker weer bedekt met een laag aarde. Het is nog niet bekend wat er in de toekomst met het verdedigingswerk gaat gebeuren.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×