Extra geld voor samenwerkende musea

/
1 minuut leestijd

Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Musea die samenwerken komen in aanmerking voor financiële ondersteuning door het Mondriaan Fonds. Het ministerie van Cultuur heeft hiervoor acht miljoen euro beschikbaar gesteld.


Afgelopen zomer kondigde minister Bussemaker (Cultuur) de extra investering voor samenwerking tussen musea aan in haar brief ‘Samen werken, samen sterker’. Zij reageerde hiermee op het advies van de Raad voor Cultuur en het advies van de Commissie Asscher-Vonk die allebei het belang van samenwerking onderstrepen. Minister Bussemaker:

‘Door meer en anders samen te werken en het onderling uitlenen van collecties kunnen musea ondernemender worden en nieuw publiek voor hun collecties interesseren.’

Het Mondriaan Fonds heeft de regeling ‘Samenwerking Musea’ ontwikkeld, waarbinnen musea hun aanvraag kunnen indienen. Musea kunnen hiervoor andere (internationale) musea als samenwerkingspartner zoeken, maar ze kunnen ook verbindingen aangaan met andere maatschappelijke partijen, zoals kastelen, historische verenigingen, archieven, monumenten en natuurverenigingen.

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties