Grafisch Museum Zutphen definitief dicht

Drukpers
Het was de bedoeling dat het Grafisch Museum in Zutphen de deuren binnenkort weer zou openen, maar daar komt het niet meer van. Het museumbestuur heeft besloten dat het museum definitief dicht gaat.

Het museum sloot de deuren in juni maar meldde toen dat bezoekers “binnen afzienbare tijd” weer welkom zouden zijn in het museum. Vanwege teruglopende bezoekersaantallen en ontoereikende financiële middelen heeft het museumbestuur nu echter besloten dat het museum definitief dicht blijft.Het eind vorig jaar aangetreden nieuwe museumbestuur heeft de afgelopen tijd verschillende gesprekken gevoerd met instanties, organisaties en bedrijven maar is er niet in geslaagd de toekomst van het museum veilig te stellen.

- advertentie -

In het Grafisch Museum Zutphen waren een groot aantal oude machines en gereedschappen te zien die betrekking hebben op de grafische historie en grafische ambachten.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: