Dark
Light

Grafisch Museum Zutphen definitief dicht

Auteur:
1 minuut leestijd

Drukpers
Het was de bedoeling dat het Grafisch Museum in Zutphen de deuren binnenkort weer zou openen, maar daar komt het niet meer van. Het museumbestuur heeft besloten dat het museum definitief dicht gaat.

Het museum sloot de deuren in juni maar meldde toen dat bezoekers “binnen afzienbare tijd” weer welkom zouden zijn in het museum. Vanwege teruglopende bezoekersaantallen en ontoereikende financiële middelen heeft het museumbestuur nu echter besloten dat het museum definitief dicht blijft.Het eind vorig jaar aangetreden nieuwe museumbestuur heeft de afgelopen tijd verschillende gesprekken gevoerd met instanties, organisaties en bedrijven maar is er niet in geslaagd de toekomst van het museum veilig te stellen.

In het Grafisch Museum Zutphen waren een groot aantal oude machines en gereedschappen te zien die betrekking hebben op de grafische historie en grafische ambachten.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×