Dark
Light

Hans Wiegel onthult luisterplek bij Airborne Museum

Auteur:
1 minuut leestijd

VVD-coryfee Hans Wiegel heeft donderdag bij Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek een zogenaamde ‘luisterplek’ onthuld.

Operatie Market Garden
De ‘luisterplek’ maakt onderdeel uit van de Liberation Route die het pad volgt dat de geallieerden liepen tijdens de bevrijding van Nederland. De route loopt van Normandië tot aan Berlijn. Bij de zogenaamde luisterkeien kunnen wandelaars verhalen beluisteren over het laatste oorlogsjaar. Airborne Museum Hartenstein:

De Liberation Route laat beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem, Nijmegen en op de Veluwe. Op 49 locaties in de wijde omgeving liggen veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren 1944-1945.

De verhalen zijn te beluisteren via 0900 54 23 728 of gratis te downloaden op de website www.liberationroute.com.

Met Operatie Market Garden moest Nederland in 1944 worden bevrijd van de Duitse bezetter. Bij Arnhem werd de strijd echter verloren, waardoor de bevrijding uiteindelijk een half jaar – en een hongerwinter – langer duurde.

Het idee voor de Liberation Route werd bedacht in het Airborne Museum maar tot voor kort was er bij het museum zelf nog geen luisterplek te vinden. De donderdag onthulde luisterplek is gesponsord door Airborne Beer, een privé-inititatief van een oud-inwoner van Heelsum. Deze brouwer wil met zijn speciale bier aandacht vragen voor de Slag om Arnhem van 1944. Van iedere fles bier die verkocht wordt, gaat een percentage naar de herdenkingsstichting Lest we forget.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

×