Dark
Light

Het Scheepvaartmuseum brengt Gouden Eeuw tot leven

dankzij bijdrage BankGiro Loterij
1 minuut leestijd
Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)
Het Scheepvaartmuseum vandaag de dag (Eddo Hartmann)

De BankGiro Loterij steunt Het Scheepvaartmuseum met 760.000 euro om het project ‘Dare to Discover’ te realiseren. Met Dare to Discover belandt de bezoeker door middel van een virtual reality-bril en verschillende andere virtuele technieken middenin de Gouden Eeuw. Als kapitein, of in de rol van een ander personage, van het VOC-schip Amsterdam gaat hij op handelsreis naar Azië en ervaart het leven van toen in het nu.

Centraal in het project staat het eerste businessplan van De Compagnie van Verre uit 1595, een document dat onderdeel vormt van de collectie van Het Scheepvaartmuseum. Het innovatieve project speelt in op de toenemende vraag van het bezoekers hoe het leven aan boord écht was, en koppelt historie aan het heden.

Interim directeur Hans Gerson van Het Scheepvaartmuseum is uitermate blij met de steun van de BankGiro Loterij:

“Dit is natuurlijk zo’n bepalende periode geweest voor de maritieme geschiedenis van Nederland. Met Dare to Discover kunnen we op een innovatieve manier laten zien hoe het toen was, waarbij we het monumentale gebouw ’s Lands Zeemagazijn, de museumcollectie en het VOC-schip Amsterdam kunnen verbinden. Een uniek verhaal van ondernemerschap, lef en nieuwsgierigheid, dat we dankzij de BankGiro Loterij kunnen realiseren.”

Boek: Het Scheepvaartmuseum. Verhalen over de zee in 100 iconen

×